Καταβολη Διδακτρων στους Ελληνες πιλοτους μας τοτε!!!


Δυο ημέρες πριν από την επέτειο το θανάτου του ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο και αφού ο κ. Ερντογάν μας είπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν γράφουμε για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ υποστήριξε ότι «ερμηνεύονται λανθασμένα» οι πτήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο οι οποίες, όπως είπε, απλώς εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των πιλότων της.
«Πετάμε στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πτητική εκπαίδευση και πάνω από τη θάλασσα», είπε ο στρατηγός Μπασμπούγ στην Αγκυρα, στο περιθώριο εκδήλωσης για την 129η επέτειο από τη γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ.
Όπως ακόμη διευκρίνισε, «εάν οι χειριστές δεν πετούν, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης η Πολεμική Αεροπορία. Όσοι λένε να μειώσουμε τις πτήσεις διότι έχουν κόστος, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα μειωθεί και το επίπεδο της ετοιμότητας των χειριστών». Και πρόσθεσε: «πραγματοποιούμε τον μικρότερο αριθμό πτήσεων», είπε.
Ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου επανέλαβε και τη πρόταση που διατύπωσε ό Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα. «Να καταργήσουμε τα όπλα. Έτσι θα μειώσουμε και το βαθμό απειλής», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μπασπούγ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ  πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος απάντησε στο περιθώριο εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων: 
«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις, που φέρεται να έκανε ο Τούρκος ομόλογός μου, κατ΄αρχάς εγώ δεν έχω να σκεφθώ τίποτα. Η θέση της χώρας μας είναι ξεκάθαρη και πάγια. Αν τώρα επιθυμεί, αυτό που λέει να γίνει πραγματικότητα, είναι πολύ απλό. Αρκεί τα τουρκικά αεροσκάφη να καταθέτουν το προβλεπόμενο σχέδιο πτήσης, όταν πρόκειται να πετάξουν μέσα στο FIR Αθηνών».

Οι Έλληνες πιλότοι μας είναι οι καλύτεροι πιλότοι στο ΝΑΤΟ!
Είναι οι καλύτεροι, γιατί κάθε ημέρα και νύχτα, πετάνε σε συνθήκες πολέμου!
Δεν πετάνε σε πεδίο που δεν έχει αντίσταση, όπως πχ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Στην άσκηση RED FLAG (18/10/2008 – 1/11/2008), η 343 Μοίρα, την πρώτη ημέρα είχε σκορ 11-0 και την τέταρτη ημέρα 6-3.
Που να βρουν καλύτερους εκπαιδευτές οι απόγονοι των Μογγόλων…
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Kαποτε 300 γεναιοι θυσιαστηκαν για την Ελλαδα....Σημερα ολη η Ελλαδα θυσιαζεται για τους 300 της βουλης!!
    Καλη..νυστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μιλα..μαρτυρησε τα ολα!!