Aξιζει να το δεις....!!


Ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος του National Geographic, Louie Psihoyos, κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, «The Cove», στην 82η απονομή των Όσκαρ που έγιναν στο Λος Άντζελες, το οποίο αναφέρεται στη σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην ιαπωνική πόλη Taiji, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Το ντοκιμαντέρ με την ονομασία
«The Cove», σκηνοθετήθηκε από τον Louie Psihoyos και καταγράφει τις ενέργειες μιας ομάδας ακτιβιστών, που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα απομονωμένο κόλπο που βρίσκεται στην πόλη Taiji, όπου διεξάγεται το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών.


Το ντοκιμαντέρ δεν έχει προβληθεί ακόμα στην Ιαπωνία, αλλά ανακοινώθηκε από τον Ιαπωνικό διανομέα, ότι θα προβληθεί σε μια τροποποιημένη έκδοση, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στην τροποποιημένη έκδοση, με ειδική επεξεργασία θα καλυφθούν τα πρόσωπα των ψαράδων, έτσι ώστε να μην διακρίνονται.
Ο δήμαρχος της πόλης Taiji,
Kazutaka Sangen, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απονομή του βραβείου Όσκαρ στο εν λόγω ντοκιμαντέρ.
«Πιστεύω ότι είναι θλιβερό, η ταινία να παρουσιάζει ως γεγονός, στοιχεία τα οποία δεν στηρίζονται από επιστημονικές αποδείξεις» δήλωσε ο δήμαρχος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το κυνήγι των δελφινιών είναι νόμιμο στην Ιαπωνία και απαίτησε να σεβαστούν τις παραδόσεις της χώρας.

Έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασαν και οι ψαράδες της πόλης.
Εκατοντάδες δελφίνια και πιλότοι-φάλαινες οδηγούνται στον εν λόγω κόλπο, όπου είτε τα σκοτώνουν για να πουλήσουν το κρέας τους, είτε τα αιχμαλωτίζουν 
για να πουληθούν αργότερα σε ενυδρεία.
Ο κ.
Louie Psihoyos δήλωσε ότι όταν το ντοκιμαντέρ προβληθεί στην Ιαπωνία, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο.
Ο φωτογράφος του
National Geographic στο ντοκιμαντέρ, έχει καταγράψει φρικιαστικές σκηνές 
από τη σφαγή των δελφινιών και των φαλαινών.
Ο σκηνοθέτης, εκτός από το μήνυμα που θέλει να περάσει στη κοινή γνώμη για την άδικη σφαγή των εν λόγω θηλαστικών, θέλει να τονίσει και τη ρύπανση που προκαλείται στο θαλάσσιο περιβάλλον, αφού στο κρέας των δελφινιών υπάρχει υψηλή ποσότητα υδράργυρου.



Τελικα εμεις οι ανθρωποι 
ειμαστε τα ζωα!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μιλα..μαρτυρησε τα ολα!!