Ερχονται να αγορασουν....



Η πρόσφατη φάση της ελληνοτουρκικής φιλίας κρύβει μια δυσάρεστη χροιά για τα εθνικά μας δίκαια στο Αιγαίο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από τη δημοσιονομική πίεση των παγκόσμιων εξουσιαστών, πρότεινε ο 25ος παράλληλος να είναι το όριο όπου δεν θα πετούν ελληνικά ή τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, παρά μόνο πολεμικά σκάφη που ανήκουν στον νατοϊκό μηχανισμό.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η γεωγραφική συντεταγμένη βρίσκεται ακριβώς στη μέση του Αιγαίου. Μια τέτοια εξέλιξη σταδιακά θα οδηγούσε πρώτα στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και ύστερα στη συνδιαχείριση της περιοχής όπως έχει προτείνει το τουρκικό κατεστημένο τον τελευταίο καιρό μέσα από μια φόρμουλα εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας.

 «Η ειρήνη θα επικρατήσει στο Αιγαίο αργά ή γρήγορα», είναι ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής «Ζαμάν», ενώ στο άρθρο αναφέρεται πως «ίσως η εξελισσόμενη οικονομική κρίση επιταχύνει τουλάχιστον το σταδιακό περιορισμό της κούρσας εξοπλισμών ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις δε θα στήσουν οδόφραγμα προ του αμοιβαίου περιορισμού των αμυντικών δαπανών».
Τις τουρκικές θέσεις για την διασυνδεσιμότητα των ραντάρ και ουσιαστικά τον αεροπορικό έλεγχο του Αιγαίου, στο πλαίσιο της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ, υιοθέτησε ο διοικητής του αεροπορικού στρατηγείου της Συμμαχίας στη Σμύρνη σε επιστολή του προς τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΑ και το διοικητή του CAOC της Λάρισας. 
Με την κίνηση αυτή άνοιγει επί της ουσίας το δρόμο στους Τούρκους να ελέγχουν το Αιγαίο.

 







1 σχόλιο:

  1. Η σελίδα αυτή ΔΕΝ είναι το ραντάρ του Ελ.Βενιζέλος
    Είναι ερασιτεχνική παρουσίαση, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες και απευθύνεται σε χομπίστες. Δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να δείξει όλο τον εναέριο χώρο. Το λέει όταν ανοίγει η σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μιλα..μαρτυρησε τα ολα!!