Mας περικυκλωνουν...


Η Αλβανία επιτρέπει την είσοδο και παραμονή σε τουρκική ναυτικη μονάδα.

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ανατολή”. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα “ο νόμος αφορά την...... ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού "στόλου”. Σχετικά με τους Τούρκους στρατιώτες στην Αλβανία

"Σχετικά με το θέμα των Τούρκων στρατιωτών που θα βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας έχω να πω ότι μου φαίνεται πολύ περίεργο αν όχι πονηρό!

1125 στρατιώτες δεν είναι μικρός αριθμός, αντίθετα είναι πολύ μεγάλος για να... εξυπηρετεί οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας και καλής γειτονίας.

Δεν ξέρω που μπορεί να αποσκοπεί η κίνηση αυτή των δύο χωρών πάντως πρέπει η χώρα μας να ψάξει αρκετά αυτή την υπόθεση γιατί νομίζω ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η είδηση μιλάει για συνεργασία σε επίπεδο στόλου των δύο χωρών και συνυπολογίζοντας την κυριαρχική θέση που προσπαθεί να πάρει η Τουρκία στα πλαίσια της άμυνας κατά της τρομοκρατίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο νομίζω ότι η είδηση είναι πάρα πολύ σοβαρή και θα πρέπει άμεσα το υπουργείο εξωτερικών μαζί με τον πρωθυπουργό να συντονίσουν κλιμάκιο για περαιτέρω έρευνα των κινήσεων των δύο χωρών. 

Έχω την εντύπωση ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από τις γείτονες χώρες για τον αποπροσανατολισμό μας με απώτερο σκοπό την ολοένα και μεγαλύτερη καταπάτηση των εδαφών μας καθώς και των χωρικών μας υδάτων. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και πρέπει η κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ να δημιουργήσει μόνιμο και εξειδικευμένο κλιμάκιο για έρευνες πάνω σε κινήσεις των γειτόνων μας. 

Έχουν την εντύπωση οι γείτονες ότι η Ελλάδα είναι πιο ευάλωτη τώρα που έχει μεγάλα ζόρια αλλά δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ....να μιλησω ..ντε!!!...Πριν δυο μηνες εγκαινιαν και το λιμανι που εφτιαξε η Τουρκια για την υποδοχη υποβρυχιων..Μαλιστα εγινε μεγαλο πανηγυρι..με τουρκους και αλβανους...!!
    Καλα ..που εχουμς Αλβανους εδω στο νησι και μαθαινουμε και τι γινεται...
    Η ιστορια επισης...μιλαει για το ανατολικο τοξο...που θα πνιξει την Ελλαδα...Ελπιζω να ειναι μονο ιστορια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μιλα..μαρτυρησε τα ολα!!