Iphone στο διάστημα!





Ο 7 χρονών γιος Max Geissbuhler και ο πατέρας του Luke Geissbuhler από το Μπρούκλυν ονειρεύονταν να επισκεφτούν το διάστημα. Με ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, μια βιντεοκάμερα και με ένα iphone τα κατάφεραν.
Σκοπός τους ήταν το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο να ταξιδέψει 19 μίλια, πάνω από τη στρατόσφαιρα. Ο εξοπλισμός που χρειάστηκαν ήταν ένα 19 ιντσών μετερεωλογικό μπαλόνι, μια βιντεοκάμερα, ένα iphone, μια συσκευή Gps ώστε να καταφέρουν να βρουν που θα προσγειωθεί το “διαστημόπλοιό” τους και ένα αλεξίπτωτο ώστε να προσγειωθεί ομαλά.
Η αποστολή τους ήταν σχετικά απλή σαν ιδέα. «Ενώνουμε μια HD βιντεοκάμερα σε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και το στέλνουμε πάνω από την στρατόσφαιρα ώστε να κινηματογραφήσει την γη από ψηλά. Το μπαλόνι αργότερα από την έλλειψη ατμόσφαιρας και πίεσης, θα εκραγεί και θα αρχίσει την πτώση.
Τα προβλήματα αυτού του πειράματος ήταν αρκετά. Το εν λόγω δημιούργημα θα έπρεπε να επιβιώσει από ανέμους 100 μιλίων, θερμοκρασίες 60 βαθμών κάτω από το μηδέν και ταχύτητες πάνω από 150 μιλίων και φυσικά τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της προσθαλάσσωσης κατά την κάθοδο.
Σε λιγότερο από μια ώρα το μπαλόνι είχε φτάσει τα 100.000 πόδια, καταγράφοντας απίστευτες εικόνες από το διάστημα προτού αρχίσει την κάθοδο. Η συσκευή προσγειώθηκε 25 μίλια πιο μακριά από εκεί από όπου είχε ξεκινήσει το ταξίδι του.. Το επιχείρημα ήταν άκρως επιτυχημένο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μιλα..μαρτυρησε τα ολα!!